nedelja, 26. februar 2017

Počasen začetek in hiter konec

Ker držim svojo obljubo, nadaljujem tam, kjer sem nazadnje končal, torej s prihodom iz Medulina. Prvi dan sem imel seveda prosto, da si je telo vsaj malo odpočilo. Da pa bi pospešil ta proces, sem obiskal še Medikem, kjer sem dobil vse potrebne stvari za še hitrejšo regeneracijo (https://www.medikem.si/).

Naslednji dan sem imel na planu 8 km oziroma 35 min lahkotnega teka za cca 4:20min/km.
Ker so me po teku še vedno bolele noge, sem tudi v sredo naredil rahel iztek za cca. 4:25min/km. Očitno je bila regeneracija uspešna, saj sem ta dan z lahkimi nogami odtekel 12 km. Po treh dneh treninga lažje intenzivnosti je prišel na vrsto četrtek, kjer sem imel na planu intenzivnejši trening. Želja je bila narediti 14 km, od tega 10km fartleka (500m hitro - 500m sproščeno). Ker sem imel med tekom težke noge, sem se moral po dveh kilometrih ustaviti, raztegniti in šele nato sem lahko nadaljeval s 6 km dolgim lahkotnejšim tekom za cca. 4:40min/km. Po teku je sledilo rolčkanje na Relaxrollu ( https://m.facebook.com/Relaxroll-Slovenija-1006715462745448/ ) in rahla masaža.

V petek je bil popravni "izpit", kjer sem spet poizkušal s fartlekom, toda malce drugačnim:
• 7km lahkotnega ogrevanja
• 7km fartleka (1km hitro + 1km počasi)
Kljub dežju in nižjim temperaturam, sem se poln motivacije odpravil na trening. Že po prvih korakih sem začutil, da se obeta dober tek, saj so bile noge hitre in lahkotne. Več o fartleku pa na spodnji fotografiji.







V sobotah imam ponavadi težak trening, to soboto pa sem zaradi petkovega fartleka raje naredil lahkotnejši tekec dolžine 8km. Ker sem ta teden naredil samo en malo hitrejši trening sem se odločil, da to nedeljo izpustim daljši tek in naredim nekaj v ritmu za polmaraton, kajti prvi bo tu že če dober mesec. Na sporedu je bilo 5x2000m s 4 minutno pavzo. Plan je bil nekje od 3:18-3:20min/km, ampak šlo je tudi hitreje in z lahkotnim korakom, kar je seveda zelo pomembno. Začel sem takole: 6:38, 6:38, 6:37, 6:31; končal pa z 6:25. Zahvalil bi se tudi prijatelju Mateju, ki mi je delal družbo in mi pomagal med tekom.



Želim vam uspešen teden!
Tadej